Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Търговище и Фондация "Туризъм и устойчиво развитие" - Търговище и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
ЛВК Винпром АД

гр. Търговище
бул. ”29 януари” № 8
тел.: 0601 64 751
факс: 0601 64 206
e-mail: manager@lvk-vinprom.com 
URL: http://www.lvk-vinprom.com/

Производител на висококачествени тихи и шампанизирани бели и червени вина, ракии, водка, джин, вермут. Разположен в онази част на Черноморския винен регион, чиито климатични условия специалистите оценяват като много близки с тези във френската област Шампан.

Производственото оборудване и контролът на качеството отговарят напълно на изискванията и стандартите на Европейския съюз. Добре познати зад граница и в България са белите вина Траминер, Шардоне, Мускат, Совиньон блан, червените Каберне, Совиньон резерва и Мерло резерва.

На традиционна популярност близо 20 години се радват специалната “Водка от Търговище” и трапезното полусухо вино “Магарешко мляко”.

Последното голямо отличие за винопроизводителите от Търговище е сребърен медал за виното “Шардоне Търговище”, реколта - 2002 от конкурса Chadonnay do Monde, проведен през март 2003 г. във Франция.

Последна актуализация на 21.11.2007