Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Търговище и Фондация "Туризъм и устойчиво развитие" - Търговище и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Хор “Родна песен”

Смесен хор “Родна песен” при читалище “Напредък” гр. Търговище е създаден през 1898 година от 36 ентусиасти под ръководството на Панайот Габровски. Вече 100 години хор “Родна песен” е осезаема част от културния живот на града и страната ни.

Репертоарът на хор “Родна песен” включва произведения от предкласиката и църковно-славянските песнопения до съвременните български и чуждестранни песни, обработки на музикален фолклор. Една част от произведенията са написани специално за хор “Родна песен” от български композитори.

В стогодишната си творческа биография хор “Родна песен” осъществява концертни турнета из цялата страна, в Югославия, Полша, Русия, Германия и Македония, изнася концерти в културните програми на Световните есперантски конгреси във Варна и Слънчев бряг, Атина Пекин, Хавана.

Последна актуализация на 21.11.2007