ЗАБРАВЕТЕ КЛИШЕТАТА И СЕ ДОВЕРЕТЕ НА ОЧИТЕ СИ! ПОСЕТЕТЕ ТЪРГОВИЩЕ!

ПОВЯРВАЙТЕ В НОВИТЕ БИЗНЕС ВЪЗМОЖНОСТИ НА ТОЗИ КРАЙ, ОТКРИЙТЕ ЕДНА МЛАДА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ!

Ако има място в живописна България, което не трябва да пропускате, то това определено е Търговище – естествен кръстопът на древни култури и търговски пътища.

По тези земи за пръв път на север от Балкана са открити неолитни селища (VII-VI хил.пр.Хр.). Идентифицирани са културите “Поляница” и “Овчарово”. За “Поляница” е установено наличието на градоустройствена концепция още от края на ранния неолит. Край с.Кралево е открито известното в цял свят «Кралевско съкровище» от III век пр.Хр.

Със своята природна красота и богато културно-историческо наследство регионът е интересен от туристическа гледна точка през всички сезони. Съществуват възможности за развитие на културен и селски, приключенски и ловен туризъм, екотуризъм, фотосафари и спортен риболов. В град Търговище и околностите функционират комфортни семейни и бизнес хотели.

Освен на тишината, спокойствието, множеството паметници на културата, природните дадености и минералните извори, посетителите на града могат да се насладят и на традиционните за района кулинарни специалитети, както и да дегустират спечелилите международно признание местни вина.

Последна актуализация на 21.11.2007